Minister Ramsaran opent Basiszorg-kantoor te Jagtlust

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft donderdag een Basiszorg (BaZo)-kantoor geopend te Jaglust, Commewijne. Met dit kantoor is de eerste stap gezet om de distributie van BaZo-kaarten in Suriname efficiënter te doen laten verlopen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname. 

Bij de opening waren ook aanwezig de onderdirecteur Algemeen Maatschappelijke Zorg, Adidee Chenaida, directeur Sociale Zaken, Melitia Sentelia, de Assembleeleden Evert Karto (PL), Roy Mohan en Soerjani-Mingoen Karijomenawi (VHP), districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab en minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

Volgens minister Ramsaran kunnen bewoners van Commewijne en Marowijne nu dichterbij huis hun verzekeringspas in orde kunnen maken. Ook zal de drukte op het BaZo-hoofdkantoor aan de Gemenelandsweg in Paramaribo afnemen. 

Om het zakendoen voor de verre gebieden te vergemakkelijken, wil het ministerie meer BaZo-kantoren gaan openen. Er zullen mogelijkheden bekeken worden om met andere ministeries of werkarmen samen te werken. ‘Wij staan hier in dienst van het volk, om het werk en de noden van het volk te verlichten. Zij die gebruik zullen maken van de diensten bij dit kantoor, volg de instructies vanuit het ministerie van Volksgezondheid en SoZaVo, laten wij ervoor zorgen dat alles goed verloopt’, sprak Ramsaran. 

Directeur Sentelia: ‘Het ministerie gaat in op de noodkreet van de doelgroepen welke kosten-en tijdbesparend zijn. U zal te maken krijgen met diverse aanvragen en persoonlijkheden, maar we zijn er om de gemeenschap te dienen. Doe het werk naar eer en geweten, neem de regels en richtlijnen in acht om de dienstverlening hier te garanderen. Wij hebben geloof in de regering dat wij verder zullen werken aan het de-concentreren van de diensten vanuit het ministerie. We zullen samen het goede werk voortzetten.’

Het Assembleelid Mohan deed een beroep op het ministerie van Arbeid om te helpen bijdragen aan het drukken van de kosten voor de regering.

Volgens hem zijn er personen tussen 17 en 59 jaar die een BaZo-kaart hebben, maar in dienst zijn van een werkgever. Hij legde uit, dat de werkgever bij wet verplicht is zijn werknemer medisch te verzekeren, waarbij de kosten minimaal 50% voor de rekening zijn van de werkgever. Mohan benadrukte, dat niet eenieder opgenomen kan worden in het systeem van SoZaVo, ‘anders lijden wij allemaal eronder’.  

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: