Kleine ondernemers zitten met de handen in het haar

“Geen klanten, geen inkomsten, dat betekent dat ik mijn werknemers ook niet ga kunnen betalen. Hoe speel ik dat klaar?”, vraagt Roweena zich af. Roweena is een kleine ondernemer en heeft een kapsalon waarmee zij pas is gestart. “Het was al moeilijk, omdat er toch veel kapsalons zijn in het land. Ik heb tenminste het geluk gehad, omdat ik in een omgeving ben gestart waar er maar twee kapsalons zijn. Ik ben dan de derde. Omdat ik pas gestart ben, zit ik nu met de handen in het haar. De hele situatie demotiveert mij. Ik ben van plan te sluiten, want uiteindelijk draai je toch op verlies”, zegt Roweena.

Een andere burger gaf aan dat zij helemaal is gestopt met haar klein bedrijf. Zij deed aan pedicuren, manicuren en bracht nagels aan met een decor. “Ik heb eind van het jaar 2020 besloten te stoppen met mijn klein ondernemerschap. December heb ik mijn laatste klanten ontvangen en ook op de hoogte gesteld. Op 3 januari 2021 begon ik mijn spullen online te zetten voor de verkoop. Is wel iets waarvan ik hou, maar in deze situatie zit je thuis zonder inkomsten. Je gaat andere opties moeten creëren om uit te komen”, benadrukt de burger. Zij gaf verder aan dat de verkoop toch snel gegaan is. Zij zit met nog een paar spullen, die nog verkocht moeten worden. “Dit geeft mij een idee om een online shop te starten. Hier kom je niet veel in contact met de mensen”, aldus de burger. “Bij levering maak ik duidelijke afspraken, ook bij de betaling. Bestellingen kunnen telefonisch en via de app, dus ik denk dat ik toch zo verder zal gaan. Zolang ik merk dat de situatie veranderd is, zal ik weer de oude zien op te pakken. Ik hoop dat het tenminste beter wordt, want het wordt uiteindelijk zwaarder voor kleine ondernemers. Ik heb nog een oplossing, maar er zijn ook anderen ertussen die geen kant op kunnen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: