Critici: “Meeste ambtenaren zitten thuis, maar hebben haast met salarisverhoging”

Het helder doel van de onderwijsbonden BvL en ALS om in het huidig jaar loonsverhoging te realiseren voor de leraren, staat recht overeind. Vooralsnog zijn de salarisonderhandelingen nog niet gestart, bevestigt BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre. “Het nieuwjaar is pas aangevangen. De president zou beginnen met de onderhandelingen over de loonronde in januari, dus we kijken reikhalzend ernaar uit”, aldus Mangre. Ze geeft in dit stadium nog niet aan hoeveel % salarisverhoging BvL/ALS nastreeft. Ook CLO herinnert de regering de salarisverhoging van 25%. President Chan Santokhi deelde op 6 januari mee dat de regering deze maand overleg voert met de diverse vakbonden.

Critici vinden het niet acceptabel dat de vakbonden zoveel haast hebben voor een salarisverhoging, terwijl de meeste ambtenaren sedert 24 december geen arbeid verrichten. De overheidskantoren zijn merendeels gesloten, vanwege de verdere community spreading van covid-19. “Waarom wordt er niet onderhandeld hoe de kwaliteit op de overheidskantoren te verbeteren? Waarom wordt er niet onderhandeld om de trage en ouderwetse dienstverlening bij de overheid te veranderen? Het lijkt alsof de vakbonden alleen bestaan om salarisverhoging te realiseren”, aldus critici.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: