OW-minister Riad Nurmohamed: “6-baans brug van ‘t Hogerhuysstraat komt in 2023”

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het project voor de herinrichting van de wegen rondom de Jules Sedney haven van Paramaribo in de startblokken ligt. Een uitgebreid 6-baans brug over de Saramaccadoorsteek is onderdeel van het geheel. De bewindsman stelt dat de “Request of Expression of Interest Consulting Services” inmiddels al de deur uit is gegaan. Het ministerie van Openbare Werken heeft de financiering ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit project valt onder het “Verbetering van Transport Logistiek en Concurrentievermogen in Suriname (ITLCS)”. De consultatiediensten omvatten technische diensten bij de beoordeling van het voorontwerp van het werk, het voorbereiden van het definitieve ontwerp inclusief technische specificaties van de werken, het opstellen van de definitieve biedingsdocumenten voor de constructie, ondersteuning en supervisie tijdens de uitvoering van het project. Dit project omvat de verbetering van het volgende weggedeelten: de Martin Luther Kingweg, vanaf de Latourweg tot de Saramaccakanaal. De brug over de Van ’t Hogerhuystraat wordt vervangen door een uitgebreide 6-baans brug. Verder worden de Slangenhoutstraat, de Hernhutterstraat, de Willem Campagnestraat en de Molenpad ook aangepakt. Het project is inmiddels al gestart en moet 2023 opgeleverd worden, geeft minister Riad Nurmohamed te kennen. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: