“Het thuiszitten brengt zowel voor- als nadelen”

“Het nieuwe jaar start ik met thuiszitten. Het was vakantie en is nu weer verlengd. Ik wist al niet wat ik moest doen in die vier maanden in 2020, noch in de vakantie, wat ga ik nu dan doen”, zegt Mervis tegenover de krant. Mervis is de enige dochter van haar moeder en van haar vaderzijde is zij het derde kind. Zij vertelde dat zij met haar zus niet zo goed kan opschieten. Dus ze is vaker met haar moeder thuis, dan bij haar vader. “In 2020 tijdens de langdurige vakantie had zij zichzelf kunnen ontwikkelen en ook talenten ontdekt, maar nu geeft zij aan dat zij liever haar studie afmaakt. Nadat men de situatie in 2020 heeft meegemaakt, moet er verdere ontwikkeling zijn. De mogelijkheid van huis uit studeren voor oudere kinderen moest nu eindelijk al een trend zijn. Zodat wij toch verder kunnen en niet dichtbij elkaar zijn en de jonge kinderen dan zo meer ruimte geven om fysiek in een klas te zitten.  Dat zou slechts een goede investering zijn”, benadrukt Mervis.

Een andere tiener gaf aan dat hij des weekends vaak buiten de stad ging met zijn vrienden, maar dat kan hij nu juist niet meer. Zelfs het basketballen is gestopt of samen uithangen, zegt Shaquille.  “Heel veel dingen zijn veranderd en uiteindelijk ben ik gaan wennen. Nu ik volwassen ben, is het gemakkelijk voor mij om te begrijpen en op te pakken, maar ik merk dat het gevoel van studeren en de animo hiervoor verdwijnt. Nadat ik niets kon doen met mijn vrienden en niet vaak naar school kon gaan, begon ik te werken. Uiteindelijk ben ik ook met een kleine business gestart samen met mijn vrienden. We maken schoon en doen ontwerpen en het gaat de goeie kant op.  Door nu geld te zien, geeft het me de motivatie om meer werk te gaan zoeken of hoger te gaan. School is juist belangrijk om je verder te ontwikkelen, maar door al die stagnaties vermindert dat gevoel.”

“Het thuiszitten brengt zowel voor- als nadelen, maar jij moet uiteindelijk de tijd goed besteden”, zegt Kristal. Zij studeert al een tijd online, maar haar tentamen is vanwege de verlenging ook verschoven. “Ik heb meer tijd te studeren en mij voor te bereiden. Intussen heb ik ook mijn eigen business, waaronder het maken van haarbandjes en neuskapjes. Dus nu heb ik meer tijd voor mijn klanten. Ik begon namelijk tijdens in de grote vakantie ermee en zie dat het heel snel is gegroeid online. Ik heb over niets te klagen, ik ben thuis en ik verdien. Als ik materiaal nodig heb, wordt dat ook zo snel gedaan. Ik heb voldoende voorraad. Mijn ondersteuning hierin zijn mijn moeder en mijn broer. Als er geleverd moet worden, kan ik op beide rekenen. Dus dat motiveert mij om mijn studie af te maken en mijn business uit e breiden”, benadrukt Kristal.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: