DNA vraagt EZ om ook controle te voeren op koeling producten in winkels

Tijdens de verdere behandeling van de ontwerpwet houdende regels voor de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (Wet SNIV 2020) is opgemerkt dat de laatste tijden een aantal winkeliers grappen maken met de koeling van voedselproducten, waaronder vlees, vis, melk, groenten en fruit. Om te kunnen bezuinigen op de elektriciteitskosten wordt er dan voor gekozen om in de avonduren, na sluiting van de winkel of supermarkt, de freezers en uitstalkasten uit te schakelen en in de vroege ochtend van de volgende dag weer aan te maken. Vooral vlees, vis en melkproducten zijn dan gevoelig en onderhevig aan bederf. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, initiatiefnemer van deze wet, vindt dat het hier ook gaat om een aspect van voedselveiligheid en werk aan de winkel voor minister Saskia Walden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). “Als we de minister van EZ vragen wat zij heeft gedaan in die 5 maanden, dan kan zij misschien een A-4 schrijven of de helft ervan. Maar er zijn heel veel klachten over de controle en toezicht op de kwaliteit, vervaldata en prijzen van producten.” Volgens Jogi worden alle 51 parlementariërs dagelijks geconfronteerd met vragen vanuit het volk hierover.

FR

error: Kopiëren mag niet!