Nieuwe Covid-maatregelen vastgelegd bij gewijzigd presidentieel besluit

De maandagavond door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in een televisietoespraak aangekondigde gewijzigde Covid-19 maatregelen, zijn inmiddels vastgelegd in een gewijzigd presidentieel besluit, zo verneemt Dagblad Suriname uit betrouwbare bron.

Belangrijkste wijziging is, dat de avondklok vanaf vandaag, dinsdag 15 december, zal gelden van 21.00 uur tot 05.00 uur. Deze wijziging geldt voor nog onbepaalde tijd.

‘Jammer genoeg zien wij de afgelopen dagen een zorgwekkende stijging in het aantal besmettingen. We zijn gegaan van nul besmettingen per dag naar dagen waarop we zes en tien besmettingen gezien hebben, het afgelopen weekend. Dit is het moment om erger te voorkomen’, sprak de bewindsman.

De bron van de stijging is terug te traceren naar een aantal clusters, te weten Brazilianen uit Frans-Guyana, uit de goudvelden en besmettingen die plaatsvinden tijdens evenementen.

‘De relatief snelle groei van het aantal besmettingen kan catastrofaal zijn. Als regering zijn we meteen overgegaan tot actie en relevante actoren zullen zich de komende dagen toeleggen op strengere controle op de naleving van protocollen op openbare activiteiten. Daarnaast, is een multidisciplinair team ingesteld, bestaande uit onder andere de Arbeidsinspectie, Milieu Inspectie, politie, militairen en de bestuursdienst. Deze zullen waar nodig ondersteuning verlenen aan het Quick Response Team.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: