Roy Bhikharie: “Strijd tegen coronapandemie mondt uit in schending mensenrechten”

Wereldwijd stond 10 december in het teken van mensenrechten. Naar zeggen van PVP-leider Roy Bhikharie creëert de coronapandemie en de wijze hoe landen ermee omgaan juist schending van mensenrechten, ook in Suriname. Hij doelt op de wereldwijde aanslag op vrijheidsbeperking welke een onderdeel vormt van de coronamaatregelen. “Men moet ophouden om mensenrechten te schenden. Overal zien we duidelijk dat er met 2 maten gemeten wordt; overheidsmensen socialiseren normaal en de rest moet het maar bekijken. Mondmaskers, vaccins, men maakt er een business van en daarover praat WHO niet”, accentueert Bhikharie in gesprek met Dagblad Suriname.

Dat er met 2 maten gemeten wordt, werkt frustrerend op de mens daar niemand zonder socialisatie kan, vooral jongeren kunnen niet tegen het nieuwe normaal. Met de feestdagen in aantocht werken de maatregelen averechts. In Europa komen veel groepen zelfs in opstand. Op social media circuleren er videoboodschappen waarin men de vaccins afraadt. Er wordt gesteld dat 9 maanden veel te kort is om een goede vaccin te kunnen ontwikkelen. Desalniettemin is het inenten al begonnen in onder andere Rusland en Verenigd Koninkrijk.

Bhikharie vindt dat het tijd is om de coronamaatregelen in eigen land te herevalueren. Hij attendeert dat in het begin niemand wist hoe met het coronavirus om te gaan, echter is er al genoeg tijd verstreken en dient men wat volwassener om te gaan met dit virus. Het is en blijft per slot van rekening een virus. “We zijn toch niet gek om te denken dat een virus een keer weggaat? Er zijn duizenden virussen en ze gaan nooit meer weg. Toen die pandemie uitbrak, was het grootste probleem dat er geen plek meer was in de ziekenhuizen, maar nu is dat niet meer het geval.” Naar zijn zeggen dient de overheid de verantwoordelijkheid over de eigen gezondheid in handen van de mensen te leggen. De overheid zou zich bezig moeten houden met het geven van voorlichting en het preventief en repressief investeren in de medische zorg. “Geef de arme mensen desnoods voedingspakketten en vitaminesupplementen, leer ze gezond te leven, maar pak de bewegingsvrijheid niet af.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: