Diamanten huwelijk voor echtpaar Wangsatana Kabad Henry en Soerapawiro Soeminah

Het echtpaar Wangsatana Kabad Henry en Soerapawiro Soeminah is op woensdag 9 december 2020 gehuldigd voor hun diamanten huwelijk. Het echtpaar trad op 9 december 1960 in het huwelijksbootje. Dagblad Suriname verkreeg de informatie van commissariaat wanica noord-west. Echtgenoot Wangsatana zag het levenslicht op 17 mei 1942. Hij heeft te Belwaarde in het district Commewijne gewoond en komt uit een gezin van 6 kinderen ( 5 jongens en 1 meisje ) waarvan hij 5de  kind is. Hij heeft de openbare school te Belwaarde bezocht tot en met de 5de klas. Na het verlaten van de school op zijn 14de jaar werkte hij als landbouwer te Belwaarde voor ongeveer 1 maand. Op zijn 16de jaar werkte hij te plantage Monsousi als landbouwer voor ongeveer 3 jaren. In het jaar 1961 verhuisde hij naar de stad. Hij werkte op het bureau voor Waterkracht ( BWK ) in de functie van kok voor ongeveer 2 jaren. Hierna heeft hij gewerkt voor het verfbedrijf Varossieau ( ongeveer 23 jaar ) in een leidinggevende functie tot aan zijn pensionering. Als hobby’s heeft hij hengelen en planten.

Echtgenote Soeropawiro Soemina zag het levenslicht op 22 februari 1947 in het district Suriname. Zij woonde te Koewarasan Serie B en komt uit een gezin van 10 kinderen  ( 5 jongens en 5 meisjes ), waarvan zij 7de   kind is. Zij bezocht de O.S Koewarasan tot en met de 6de klas. Nadat zij de school verliet is zij verhuisd samen met haar ouders naar plantage Vertrouwen te Commewijne. Hier heeft ze ongeveer 1 jaar gewoond. Ze is altijd huisvrouw geweest. Ook zij heeft als hobby’s hengelen en planten.

Het huwelijk is gearrangeerd door de zus van Soeropawiro Soeminah en de broer van Wangsatana Kabad . Het echtpaar heeft 3 jongens en 2 meisjes . Verder hebben zij 3 kleinkinderen en 2 achter kleinkinderen. De districtcommissaris van Wanica noord-west Suraksha –Sital Hirasingh bracht de felicitaties n over aan het echtpaar. Ze kregen een bloemstuk, een oorkonde en een gesloten enveloppe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: