96-jarige Haripersad Kanhai gedecoreerd

Een van de Surinaamse burgers die laatstelijk gedecoreerd is door President Chandrikapersad Santokhi is de 96-jarige Haripersad Kanhai. Dagblad Suriname heeft de volgende informatie over Kanhai. Hij is geboren te Paramaribo op 19 november 1924 en woont aan de Verlengde Mahonylaan. Hij heeft gedurende 40 jaren gewerkt bij de Firma Kirpalani aan de Maagdenstraat in de functie van chef van de Technische Afdeling. Hij is gehuwd met Willy Hirasing en uit dit huwelijk zijn 8 kinderen geboren. Hij heeft op 4 juni 1948 de bekende Niemboom aan de Waterkant geplant. Ook was hij  penningmeester van vereniging KKS (Kala Kawsal Sabha ). Een dochter van Kanhai geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat haar vader, Haripersad, een fantastisch mens is en ervoor heeft gezorgd dat zij een moderne opvoeding heeft gehad. Hij is een vader die als voorbeeld kan dienen voor vele andere vaders. Hij heeft altijd heel goed gezorgd voor zijn hele gezin en zeker ook voor zijn vrouw. Hij is een vader die zijn kids ’s morgens wakker maakte met een massage en daarna mochten we baden en dan naar school gaan. Hij had ook een andere bij-job en dat was dat hij ’s avonds bij de theaters De Paarl , City , Metro langs ging om de opkomst van het publiek te checken om zodoende de verdienste te helpen bepalen. Dat was een bijbaantje. Haripersad Kanhai heeft in de beste tijd van zijn leven alles gedaan zodat zijn kinderen het heel goed moesten hebben , we kwamen niets te kort. Hij is steeds voor ons allen een vader geweest vol liefde en begrip; hij is voor mij als een levende God’ aldus dochter van Haripersad Kanhai.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: