President Santokhi decoreert Surinamers die afwezig waren bij decoratie plechtigheid 21 november

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag in het presidentieel paleis zes Surinamers gedecoreerd die niet aanwezig konden zijn bij de decoratie plechtigheid op 21 november in het kader van de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Dit meldt vrijdag de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens de president gaat het om trotse Surinamers die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor het land vanuit hun eigen verantwoordelijkheid.

Een toegevoegde waarde bij deze plechtigheid was het decoreren van personen die hun sporen verdiend hebben de afgelopen jaren bij de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. Op 13 december bestaat Staatsolie 40 jaar. 

‘Deze mensen hebben een enorme bijdrage geleverd, op basis van het vertrouwen in eigen kunnen, aan de ontwikkeling, groei en bloei van de Staatsolie Maatschappij en zeker daarbij ook een inbreng hebben

gehad in de ontwikkeling van ons geliefd Suriname’, sprak president Santokhi. Hij feliciteerde Staatsolie met haar jubileumjaar. ‘40 Jaar, vertrouwen in eigen kunnen. Jullie zijn een bedrijf dat heeft laten zien dat Suriname kan ondernemen ondanks vele tegenslagen. Waardering en respect voor jullie.’

De heer Shardhapersad Gangaram Panday is een van de zes gedecoreerden. Hij werd onderscheiden als Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster. Gangaram Panday heeft een verdienstelijke carrière achter de rug. Hij heeft gewerkt als reclasseringsambtenaar, notaris en daarna als rechter in alle geledingen van de rechtspraak. ‘Ik bedank de personen die ons hebben voorgedragen, de commissie die de voordrachten heeft goedgekeurd en natuurlijk de president die de benoeming heeft gehonoreerd.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: