Jogi: “Mensen hebben faalangst”

VHP-parlementariër Mahinder Jogi, één van de initiatiefnemers van de ontwerpwet houdende regels voor de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (Wet SNIV 2020), zei donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat de producent met de huidige situatie in het land niet onder ideale omstandigheden werkt. “In die omstandigheden moet verandering en verbetering komen, welke een bijdrage kan leveren naar een betere bedrijfsvoering, meer output en meer gelegenheid voor de producent om te kunnen afzetten met productie van betere kwaliteit”, benadrukte de VHP’er. Jogi stelde dat de vele uitdagingen, die tijdens de behandeling van deze wet zijn opgesomd, omgezet moeten worden in kansen. “Mensen zijn altijd een beetje huiverig wanneer het gaat om het brengen van vernieuwingen en het loslaten van tradities. Mensen hebben faalangst”, aldus Jogi. Vandaar dat bij de overgangsbepaling er gesproken wordt over een startfonds. Volgens hem zal dit fonds echter moeten verschillen van fondsen, die het land eerder heeft gehad. Jogi hoopt dat de regering duidelijkheden verschaft over dit nieuw fonds en nu al mogelijkheden begint te bekijken voor de instelling, het optoppen en waar dit fonds precies ondergebracht zal worden.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: