Wang: ‘Mogelijkheid bekijken voor website SNIV’

VHP-parlementariër Chuanrui Wang pleit ervoor dat in het verlengde van de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid er ook een website komt voor dit instituut. “Is er gekeken naar het opzetten van een website voor het SNIV? Zo ja, dan zou ik willen aanraden om de verschillende bedrijven een onlineaccount te geven. Dit zal niet alleen handig zijn voor de communicatie tussen de bedrijven en SNIV, maar op deze manier kan er ook gelijk data verzameld worden en kunnen er ook data-analyses plaatsvinden. Deze data zal ook goed te pas komen voor een landelijk en regionaal beeld over advies, inspecties, monstername, labonderzoek en diverse producten. In geval er ook interesse is van buitenlandse investeerders kan deze data tegelijkertijd ook goed te pas komen. Vooral in het nieuw normaal leefsituatie is het voor vele partijen voordelig om online informatie te kunnen krijgen”, aldus Wang donderdag tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende regels voor de oprichting van een Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid (Wet SNIV 2020) in De Nationale Assemblee (DNA). In de nota van wijziging zal de naam van SNIV veranderd worden in NIVS.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: