Mangre: “Onderwijsdienstwoningen met bijbehorend perceel toegewezen aan Minowc-functionarissen”

VHP-parlementariër Reshma Mangre heeft dinsdag tijdens de technische behandeling van de begrotingen van 2020 wederom aandacht gevraagd voor het mutatiebeleid welke als strafmaatregel door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt gehanteerd tegen onderwijsgevenden. “Terwijl onderwijsgevenden worden gemuteerd van noord naar zuid, oost naar west en steeds moeten pendelen vanwege het feit dat zij niet in aanmerking komen voor dienstwoningen, die bestemd zijn voor onderwijsdoeleinden, heeft de informatie mij bereikt dat onderwijsdienstwoningen met bijbehorend perceel zijn toegewezen aan Minowc-functionarissen”, benadrukte Mangre, die ook vakbondsleider is van zowel de BvL en de ALS in De Nationale Assemblee (DNA). Het betreft volgens haar in deze de directeur van Minowc, inspecteurs van onderwijs, een gewezen minister van OWC, de echtgenote van deze gewezen minister van OWC, een ex-districtscommissaris en anderen. In totaal beschikt zij over een lijst met 12 namen van functionarissen. Zij vroeg helderheid van onderwijsminister Marie Levens en ook een inventarisatie daarvan. Zij vindt dat het tijd is dat deze huizen terugkomen in de boezem van de staat.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: