Ook leerkrachten wachten 2 jaren op gelden

VHP-parlementariër Reshma Mangre heeft dinsdag tijdens de technische behandeling van de begrotingen van 2020 gesteld dat leerkrachten al 2 jaren wachten op gelden voor gecommitteerden, overwerkvergoeding, juiste inschaling, gratificatie en hun rechtspositie. “Kunnen er vanuit het huidig budget gelden vrijgemaakt worden, zodat de leraren nu eindelijk over hun gelden kunnen beschikken waarop ze al jaren wachten? Vooral ter bevordering van hun motivatie in deze tijd, waarin het onderwijs voor grote uitdagingen staat in verband met Covid-19”, stelde Mangre in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de VHP’er, die ook voorzitter van de onderwijsbonden BvL en ALS, doen leerkrachten keihard hun best om een hogere kwalificatie te krijgen. Echter is het af te keuren dat wanneer ze hun diploma hebben behaald, zij jarenlang moeten wachten voordat ze worden ingeschaald.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: