Ministerie van Volksgezondheid ontvangt 30.000 Covid antigeen sneltesten van PAHO/WHO

De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft het ministerie van Volksgezondheid 30.000  antigeen sneltesten geschonken. ‘Voor Suriname is het goed dat deze testen zijn overhandigd’, zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

Met deze testen kunnen volgens de bewindsman de uitslagen binnen 20 minuten bekend zijn. Ze worden ook gebruikt voor personen die Covid-19 gerelateerde klachten vertonen. De testen kunnen ook ingezet worden in het verre binnenland of bij de grenzen, om zo snel mogelijk de status van een persoon die verschijnselen vertoont vast te stellen. Voordeel is dat de keten van behandeling van besmette personen sneller op gang kan worden gebracht. 

Het ministerie ontving ook 67.000 PCR testkits. Samen met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zullen de testen worden ingezet voor de diagnostiek van het Covid-19 virus. 

Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordigster in Suriname is ingenomen dat Suriname ook over de sneltest kan beschikken. Hierdoor kan de behandeling van personen die besmet zijn sneller en effectiever op gang komen. Ook benadrukt ze dat deze testen gebruikt moeten worden bij personen die Covid-19 symptomen vertonen. De schenking past binnen het kader van de technische samenwerking tussen de regering van Suriname en de PAHO/WHO.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: