President Santokhi feliciteert president-elect Joe Biden van de VS

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag 9 november, namens de regering en het volk van Suriname, president-elect Joe Biden, gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning als 46e president van de Verenigde Staten (VS).

‘Ik vertrouw erop dat het vervullen van uw taken met de nieuw gekozen eerste vrouwelijke vicepresident-elect, Kamala Harris, zal resulteren in een succesvolle ambtsperiode.’  ‘De vicepresident-elect heeft het glazen plafond verbrijzeld en een tijdperk ingeluid van talloze mogelijkheden voor vrouwen van kleur.’

Santokhi schrijft verder, dat de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en de VS zijn gebaseerd op gedeelde waarden, zoals de verdediging van de democratie en sterke democratische instellingen, rechtsstaat, goed bestuur en mensenrechten. ‘Deze waarden zullen zich blijven vormen als de basis van onze uitstekende samenwerking.’

‘Ik heb er vertrouwen in dat, nu u aan uw ambtstermijn als president van de Verenigde Staten begint, uw uitgebreide carrière in de representatieve en overheidspolitiek u uitstekend van dienst zullen zijn en effectief uw inspanningen begeleiden om bij te dragen aan economische, sociale en milieuontwikkeling, vooral in het Caribisch gebied.’

Verder stelt Santokhi in zijn felicitatieboodschap, dat ‘de vruchtbare relaties die er bestaan tussen onze landen, verder zullen worden verbeterd als we samenwerken aan gemeenschappelijke kwesties inzake bilaterale politieke en commerciële belangen en binnen regionale organen waarvan beide landen lid zijn’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: