Vier verdachten van vernieling en brandstichting bij IAmGold aangehouden

Een gemengde eenheid, die momenteel voor de rust, orde en veiligheid zorgt in het IAmGold goudwinningsgebied, heeft maandag vier verdachten voor vernieling en brandstichting aangehouden. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Brownsweg kreeg een melding van een chaotische situatie rondom de werkplek van IAmGold/Rosebel goudmijn. Daarbij zijn goederen, waaronder een graafmachine van het bedrijf, vernietigd. De vier verdachten zijn in ter plaatse aangehouden.

Voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen dat niet gaat om bewoners van omliggende dorpen. Het gaat om oproerkraaiers die van heinde en verre het gebied aandoen om zogenaamd te werken, aldus de politie.

De vier zijn hangende het onderzoek overgedragen aan de recherche van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!