Boothouders Commewijne kloppen aan bij DNA voor Covid-19-compensaties

Vertegenwoordigers van de Vereniging van Boothouders in het district Commewijne (VBDC) hebben op dinsdag een petitie aangeboden aan vicevoorzitter tevens waarnemend DNA-voorzitter Dew Sharman. De petitionarissen vragen van Sharman om een helpende hand te bieden om de overheid ertoe te bewegen dat zij kunnen beschikken over de door de staat aangeboden Covid-19-compensaties, aangezien ook deze groep het financieel zwaar te verduren heeft vanwege de Covid-19 pandemie. De compensatie is bedoeld voor de periode, waarin de diensten door de boothouders aan de gemeenschappen van Commewijne en omstreken is stopgezet. De groep is ook bezorgd, omdat zij bedreigd worden met het intrekken of laten inleveren van hun vergunningen voor het niet akkoord gaan met een tarief, dat niet kostendekkend is. Sharman onderkent dat de boothouders een bepaalde taak te vervullen hebben in de samenleving en ook gebukt gaan onder de moeilijke financiële economische omstandigheden. “We erkennen dat u ook toe bent aan lotsverbetering”, stelde hij. De waarnemend DNA-voorzitter is er ook van op de hoogte dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft onderhandeld met de VBDC, maar dat partijen niet tot een vergelijk zijn gekomen.

Toezegging

Sharman vindt het prijzenswaardig dat de boothouders ondanks de moeilijke situatie willen werken, maar stelt echter dat zij ook moeten begrijpen dat de regering onvoldoende ruimte heeft om alles tegelijk te doen. Hij vroeg daarom wat begrip. “Aan de andere kant als u werkt, dan wilt u inderdaad verdienen. We weten dat u een gezin achter u heeft, dat ook onderhouden moet worden. We weten dat u reparaties moet doen aan uw boten.” Sharman heeft de groep toegezegd, dat de petitie zal worden doorgeleid naar de vaste commissie van TCT in het parlement. Verder heeft hij beloofd zich ook persoonlijk te zullen inzetten om deze kwestie te bespreken met TCT-minister Albert Jubithana, om tenminste ervoor te zorgen dat de compensatie waar de boothouders recht op hebben vanwege Covid-19, hen toekomt. “Als die in orde is, dan kunnen zij tenminste het hoognodige aan hun boten doen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Simultaan zal ook worden gekeken naar het probleem van de tarieven. Dit is niet alleen een probleem van de boothouders, maar zeker ook van de bushouders. Deze kwestie behoeft een integrale aanpak”, aldus Sharman.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: