Staatsolie en T&T Energy Chamber ondertekenen MoU

Staatsolie Maatschappij Suriname NV en de Energiekamer van Trinidad & Tobago (ECTT) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken aan het bouwen van gezondheid, veiligheid en milieu (health, safety and environmental, HSE) capaciteit in de Surinaamse olie- en gassector. De overeenkomst tussen de ECTT en Staatsolie werd onlangs ondertekend door Thackwray Driver, president en CEO van de Energiekamer van Trinidad en Tobago, en Managing Director Rudolf Elias van Staatsolie. Dit meldt Oilnow.

HSE

Volgens de Trinidadiaanse Kamer zullen onder de overeenkomst beide partijen een raamwerk opzetten voor effectieve samenwerking en kennisdeling, dat gericht is op de ontwikkeling van HSE-normen, beoordelingssystemen, het opbouwen van de technische en HSE-capaciteit van dienstverleners en het verlenen van certificatiediensten in de Surinaamse olie- en gassector.

Bovendien zal een kader van gezondheids-, veiligheids- en milieuspecialisten worden aangewezen voor training en ontwikkeling, met als doel dat zij servicebedrijven kunnen adviseren en certificering audits kunnen uitvoeren in overeenstemming met de industrienormen.

Ontdekkingen

De Kamer zei dat het MoU geldig is voor een duur van drie jaar, met de optie om stilzwijgend te verlengen. De overeenkomst tussen de twee Caricom-partners komt op een moment waar ons land dusverre drie offshore olie-ontdekkingen heeft gedaan en vooruit wil gaan met de ontwikkeling van deze hulpbronnen. De ontdekkingen in Suriname volgen de meer dan 8 miljard vaten ruwe olie, die in Guyana bij het aangrenzende Stabroek Block zijn gevonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: