Nazir: “Nog steeds onduidelijkheid over Wakapasi”

Het is onbekend hoever het onderzoek naar de status van Wakapasi is. De advocaat, Iris Nazir, zegt dat de bedoeling van de stichting die voor het beheer zorgt, onderzocht moet worden. Eerder had Nazir al aangegeven dat de minister van Grond en Bosbeheer een diepgaand onderzoek dient in te stellen naar uitgifte van domeingrond. De status van de gronduitgifte en beheer van de bekende Wakapasi is na veel ophef over de Stichting Palmentuin Wakapasi Craft & More, vooralsnog niet bekend. Wat volgens Nazir wel bekend is, is dat het geen publiekrechtelijke stichting is. “Maar aan wie die strook toebehoort en waarom de stichting in het leven is geroepen, is nog onduidelijk.” Nazir vraagt zich af of de strook langs de Palmentuin nog steeds domeingrond is of dat het de stichting toebehoort.  

De advocaat wijst erop dat de Palmentuin Wakapasi Craft & More een geschenk van India aan Suriname is geweest om de relatie tussen beide landen te versterken. Nazir wijst erop dat het beheer niet in handen kan zijn van private personen. “Het is nog niet bekend of er een Glis-onderzoek is geweest dat zou moeten uitwijzen of dat deel is uitgegeven.” Nazir merkt op dat ook niet duidelijk is waar de huurgelden van de Cabana’s naartoe gaan. “Zowel de vorige, maar ook de huidige regering moet met de informatie komen.” De advocaat geeft aan dat het onderzoek naar de status van de grond nodig is, waarbij ook komt vast te staan hoe het verder geregeld is met de opstallen.

Ook is geleken dat de Commissie Monumentenzorg Suriname een negatief advies had gegeven over de uitgifte van de grond. “Ondertussen praat iedereen over de Wakapasi, maar nog steeds is niets bekend”, aldus advocaat Nazir.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: