Uit het dagboek van een consument

Gevaarlijke mengsels
Mijn vriendin Muriël is een beminde vrouw. Een oude vrijster in wiens gezelschap ik graag uitwinkelen ga. Wij schuimden tevergeefs de stad af, op zoek naar een stevige Surinaamse pom-kip. De kippen die verkrijgbaar waren, hadden een kuikengewicht. Ze smelten als het ware in de pan.
Eye shopping
Wij hadden geen kooplust en het geld daarvoor ook niet op zak. Maar eenmaal onderweg besloten wij winkels te bezoeken om aan eye-shopping te doen. Uiteraard hielden wij ons aan de Covid-19 veiligheidsmaatregelen.

Ontsmetting
In elke winkel die wij betraden, werden de handen ontsmet. Na een paar winkels in en uit te zijn geweest, kreeg ik last van irritatie. In voelde tintelingen en mijn handen gloeiden. Het ongerief was niet alleen voelbaar. Er was ook een lichte zwelling met een roze gloed waarneembaar.

Wat zit er in de brouwsels?
Muriël slaakte een kreet: “Mijn dochter heeft gelijk! Je weet maar nooit welk spul de winkeliers voor de hygiëne gebruiken. Er staan zelfgemaakte preparaten klaar voor gebruik. Vrijwel nergens zie je dat er een patent ontsmettingsmiddel wordt gebruikt. Er zou van alles in de door de winkeliers samenstelde brouwsels kunnen zitten.”

Onwetendheid
“Het zou puur water kunnen zijn. Uit onwetendheid zou er chloor aan toegevoegd kunnen zijn. Deze oso dresi’s kunnen vooral bij personen met een gevoelige huid of allergie meer kwaad dan goed doen. En dan te bedenken dat consumenten per dag verschillende willekeurige ontsmettingsmiddelen gebruiken. Deze op zichzelf al dubieuze preparaten komen op de huid in contact, werken elkaar tegen en/of vormen samen een gevaarlijk mengsel, dat inwerkt op het lichaam van de mens.”
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: