Amerikaanse ambassade schenkt ministerie van Onderwijs Covid-19 beschermende producten voor middelbare scholen

De Amerikaanse ambassadrice in Suriname, Karen Lynn Williams, heeft woensdag minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Marie Levens dozen gezichtsmaskers, kratten handdesinfecterend middel en honderden thermometers voor gebruik in alle 213 middelbare scholen overhandigd ter waarde van US$ 50.000.

De donatie aan de middelbare scholen, waardoor leerlingen zich veilig moeten voelen om deze week weer naar school te gaan, maakt deel uit van een langlopend programma ter ondersteuning van de volgende generatie Surinaamse leiders.

Twee van de belangrijkste uitwisselingsprogramma’s van de Amerikaanse ambassade zijn gericht op middelbare scholieren. Het Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) -programma is een mogelijkheid om een jaar lang in de VS te studeren. Sinds 2009 hebben 66 Surinaamse studenten hiervan gebruik gemaakt. Het Youth Ambassadors Program (YAP) biedt een maand durende training in leiderschapsontwikkeling in de VS aan internationale middelbare scholieren. Sinds 2013 hebben 41 Surinaamse studenten deelgenomen.

Andere programma’s van de Amerikaanse ambassade die Surinaamse studenten ondersteunen, zijn gericht op het geven van training in ondernemerschap, IT-vaardigheden en  mensenrechten. ‘Deze programma’s brengen onze regeringen en mensen dichter bij elkaar – waarvan de voordelen duidelijk zijn in de strijd tegen de Covid-19-pandemie’, aldus de Amerikaanse ambassade.

error: Kopiëren mag niet!