Vluchten uit Nederland zijn weer repatriëringsvluchten

Vluchten vanuit Nederland zijn met ingang van vandaag, donderdag 1 oktober, weer Covid- ofwel repatriëringsvluchten. Dat heeft Dagblad Suriname uit betrouwbare bron vernomen. Er is dan ook geen sprake meer van commerciële vluchten. 

Er mogen geen reizigers meer vanuit Nederland komen voor zakelijke redenen, familiebezoek, et cetera.

In Nederland is nu sprake van een code ‘rood’. Het aantal dagelijkse besmettingen met het Coronavirus is drastisch toegenomen, woensdag bedroeg dat aantal nog 3.294.

President Santokhi zei afgelopen zondag nog in een persconferentie, dat met betrekking tot internationale vluchten de grens via de lucht uitsluitend geopend is voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland met als voorwaarden het overleggen van een negatieve Covid-19 test en een verplichte quarantaineperiode van 10 dagen. Santokhi zei verder, dat gestreefd wordt naar normalisatie van het vliegverkeer tussen Nederland en Suriname. De vluchten zouden in plaats van repatriëring  een commercieel karakter krijgen. 

Maar, vandaag, vier dagen dus na de mededelingen van de president, is er weer sprake van repatriëringsvluchten en niet meer van commerciële vluchten. 

Het Covid-19 blijkt nog steeds onvoorspelbaar te zijn en kan ervoor zorgen dat genomen besluiten binnen zeer korte tijd weer teruggedraaid moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: