Bryan Muntslag: ‘Nog geen reactie op officieel schrijven’

De Surinaamse oprichter en trekker van BCM Entertainment is tevens de voorzitter van Het Platform ter bevordering van Entertainment en Cultuur in Suriname. Dagblad Suriname verneemt het volgende hierover. Er is een schrijven/ brief gericht naar de president, de DNA voorzitter, het Covid management team via Ministerie van Volksgezondheid, en enkele assembleeleden. Alvorens werden 4 weken terug ook informeel signalen gegeven aan autoriteiten over hoe slecht het gaat met deze sector, helaas werd er niet gereageerd. Op het officieel schrijven is er nog geen reactie.

Er zijn protocollen door het platform geschreven met 12 punten, onthult Muntslag. Hierbij is een van de voorstellen dat het Event protocol team van medewerkers, getraind door het Covid management team, toezicht houdt en toestemming geeft.

Het doel van Het Platform ter bevordering van Entertainment en Cultuur in Suriname is het volgende. Met de nodige protocollen ook de entertainment scene wederom opstarten. Ook een tegemoetkoming zoals beloofd door de vorige regering aan degenen die het hardst zijn getroffen. Voor 1 jaar geen verplichting tot het betalen van vermakelijkheidsbelasting.

Meer dan 2500 personen uit de entertainment wereld hebben vanaf maart namelijk geen inkomen. Met de komst van Covid-19 komen zij van de een op andere dag zonder geld te zitten en is het moeilijk, zelfs onmogelijk om te voorzien in hun behoeften. Hierbij denken wij aan Organisatoren, Eventplanners, productiebedrijven, artiesten, sound engineers en leveranciers, cateringbedrijven, slijterijen, podiumbouwers.

( Foto Bryan Muntslag: archief Dagblad Suriname)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: