Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize Y. had vis met oker;

Huize U. had rijst met kip en sambel;

Huize J. had gebakken cassave, terie en kouseband

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn, vis met oker, rijst met kip en sambel en cassave, terie, kouseband.

Recept: Gemberbier

Ingredienten voor gemberbier: 200 gr verse gember; 2 liter water; 150 gr witte suiker; 10-15 kruidnagels; 1 afgestreken eetlepel citroenzuur.

Bereiding: Breng het water met de suiker aan de kook. Schil en rasp de gember en voeg het toe aan het kokend water. Laat alles nog 10-15 minuten doorkoken. Haal de pot van het vuur en voeg de kruidnagel en citroenzuur al roerend toe. Laten afkoelen en door een fijne zeef of theedoek halen. Eventueel de kruidnagels erbij laten. Bewaren in de koelkast.

  (Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: