Streamingsdiensten halen bioscoop in

De coronacrisis zorgt ervoor dat streamingdiensten dit jaar voor het eerst meer omzet behalen dan bioscopen. Aanbieders als Netflix, Videoland en Amazon Prime Video profiteerden van de zoektocht naar vertier binnenshuis, terwijl de bioscopen maandenlang dicht moesten. De omzet van streamingdiensten groeit dit jaar met 26%, terwijl die van bioscopen met 66% daalt.

Dat schrijft PwC in zijn jaarlijkse Global Entertainment & Media Outlook. De bioscopen halen de streamingdiensten de komende jaren ook niet meer in. Streaming verdubbelt zijn omzet van $46,4 mrd tot $86,6 mrd in 2024, terwijl de bioscopen tot 2024 onder het niveau van 2019 zullen blijven. In 2015 was de omzet van bioscopen nog drie keer zo groot als die van streamingdiensten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: