Expositie voor Natasha Knoppel

Met het Benedictio format, vraagt Natasha Knoppel Art Galleries jaarlijks aandacht voor spraakmakende thema’s. Zij doet dit middels kunst en in de vorm van multimediale exposities. “Het doel van het Benedictio format is bewustwording en educatie van de bezoekers met betrekking tot de gevoerde thema’s te vergroten en te versterken. Kunst met een missie versterkt met teksten,  expertlezingen en projectdocumentatie. Tegelijk verbonden aan een goed doel richting het thema”, legt Knoppel uit volgens een berichtgeving.

Het thema ditmaal: Het Amazoneregenwoud, het grootste regenwoud op aarde met haar oppervlakte van 7 miljoen vierkante kilometer groot, verspreid over negen landen. Suriname, Frans-Guyana en Guyana zijn daar deel van. Het Amazoneregenwoud is de inspiratie.

Op de vraag of een thema als het Amazoneregenwoud voor de Nederlander niet een ver-van-mijn- bed-show is, zegt Knoppel “Door de natuur te beschermen, beschermen wij feitelijk onszelf. Wat met het Amazoneregenwoud gebeurt, heeft een bewezen weerslag op het klimatologisch evenwicht in de hele wereld, dus ook in Nederland en in Delft”.

Knoppel voelt zich zelf persoonlijk betrokken met het thema van deze tentoonstelling. “Mijn grootmoeder – oma Marie – was Arowakse (Arowak=inheemse stam). Mijn vader had een passie voor jagen, het binnenland en dieren en was vaak bij zijn inheemse familie en vrienden op bezoek waar hij in hangmatten sliep. Hij nam ons als kleine kinderen ook mee naar de inheemse dorpen en bracht  verschillende dieren mee uit het bos die onze huismascottes werden. Papegaaien, apen, vogels, ganzen. Dus ja, ik heb er affiniteit mee”.

Naast aandacht voor de uitdagingen waarmee het Amazoneregenwoud kampt, is de tentoonstelling ook een eerbetoon aan de schoonheid, wijsheid en relevantie van het gebied, haar biodiversiteit en haar inheemse volkeren. Allemaal onderwerpen die aan de orde komen. In de vorm van beeldende kunst, maar ook tijdens een aantal lezingen.  De bovenstaande feiten, gebeurtenissen zijn tevens vrijgegeven middels berichtgevingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: