OW zet ambtenaren in tijdelijke dienst thuis

Minister Riad Nurmohamed heeft landelijk alle ambtenaren met een tijdelijke dienstbetrekking bij zijn ministerie gevraagd om thuis te blijven. Het gaat om ambtenaren die meer dan een jaar werken voor dit ministerie. Hoe groot de groep is, is onduidelijk. De ambtenaren hebben deze mededeling per brief gekregen. Uit ongerustheid hebben ze hun misnoegen geuit aan verschillende parlementariërs van zowel de oppositie als de coalitie.

NDP-parlementariër Remy Tarnadi van Coronie vraagt zich af waarom het ministerie tot deze actie is overgegaan. “Waarom houdt de minister geen rekening met deze Covid-19 periode? Hoe moeten de mensen zichzelf gaan verzorgen nu hun loon is komen weg te vallen.” Ook VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt de actie van de minister onterecht. “Begrijpt hij niet dat het gaat om arme burgers met gezinnen? Hoe gaan ze hun gezinnen verzorgen?” NDP-parlementariër Ann Sadi vraagt de minister om zijn beslissing te heroverwegen.

In een reactie zegt de minister dat het ministerie de mensen die geen salaris ontvangen niet in grotere schulden wil plaatsen, zoals de vorige regering dat deed. Volgens de minister betalen de ambtenaren de kosten naar het werk zelf. “Het ministerie kan dat niet doen met deze groep mensen. We gaan ze beschermen”, aldus de minister.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: