‘Mi ne weri mondkap’

Een interieurverzorgster, timmerman, waterleidinginstallateur of elektricien tijdens deze Coronacrisis in huis ontvangen om bepaalde dringende werkzaamheden kan een ware klus zijn voor velen. Vooral als de dienst van zo een persoon dringend nodig is, maar aan de andere kant deze dienstverleners steevast weigeren om de hele dag met een mondkapje op te werken. Dat is wat Robert recent is overkomen. “Ik moest een simpele kraan verwisselen in huis, maar dat bleek uiteindelijk geen gemakkelijk werk te zijn, omdat al de leidingen geoxideerd waren. Het forceren aan de koperen buizen zorgde ervoor dat uiteindelijk het soldeer tussen de koppelingen losraakte en ik met een grote lekkage in huis zat. Er was toen geen andere keus dan een professioneel te bellen, die het probleem voor mij kon oplossen”, zegt Robert. Hij geeft verder aan dat toen de waterleidinginstallateur in de middaguren thuis bij hem kwam, het hem gelijk opviel dat de man zonder mondkap voor zijn deur stond. “Ik heb de man beleefd gevraagd om zijn mondkapje op te doen, omdat hij binnen het huis moest werken. Ik heb namelijk een moeder in huis, die 67-jaar oud is en zij behoort tot risicogroep voor wie het fataal kan aflopen als zij besmet raakt met het Coronavirus. Het verbaasde mij echter dat de man mij doodleuk zei: ‘Mi ne weri mondkap, want mi no mang wroko nanga den san dati’. Ik probeerde hem dan nog even uit te leggen wat de gevaren zijn van het Coronavirus, maar het bleef aan dovenmansoren. Uiteindelijk heb ik hem maar moeten bedanken en wegsturen.” Volgens Robert heeft het hem nog een dag gekost, maar uiteindelijk heeft zijn oudere broer, die wat kennis heeft van dit soort werken, de lekkage opgelost. “Ik vraag me af hoe andere mensen doen? Is er geen protocol dat dit soort dienstverleners moeten opvolgen? Waar is het zelfbesef?”, aldus de burger Robert.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: