‘KPS is ready, overtreders worden geverbaliseerd’

Minister JusPol Amoksie: ‘Vanaf oktober twee keer in de maand snelrechtzittingen’

Het enige nieuws dat woensdagmiddag voortkwam uit de persconferentie van het Covid-19 Outbreak Management Team was de mededeling vanuit het Korps Politie Suriname (KPS), dat de politie overgaat tot het verbaliseren van overtreders van de lockdown en overige Covid-maatregelen.

Inspecteur Rachel Deekman van het Covid Coördinatie Team binnen het Korps Politie Suriname zei, dat het het korps de handhaving ter hand neemt. ‘Het KPS is ready.’

Deekman: ‘We moeten niet uit het oog verliezen, dat de richting wordt bepaald door het bevoegd gezag. En men wil richting normalisatie. Mensen oppakken en overbrengen naar de Politie Academie heeft alles te maken met het overtreden van de lockdown. Er zal een overgangsfase zijn waarin nog steeds mensen worden overgebracht naar de Academie. Maar, nu we weten dat het bevoegd gezag richting het nieuwe normaal gaat, leidt dat niet tot het verdwijnen van handhaving.’
Op de vraag in hoeverre nu ook boetes worden uitgedeeld, zegt minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie in gesprek met het Dagblad Suriname, dat er aan de hand van een nieuwe boetelijst (https://www.dbsuriname.com/2020/08/20/minister-juspol-gepubliceerde-boetelijst-is-actief/), boetes worden en zijn uitgedeeld. Met betrekking tot snelrecht zei de bewindsman: ‘Vanaf oktober wordt iedere tweede vrijdag een snelrechtzitting gehouden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: