Minister Juspol: “Gepubliceerde boetelijst is actief”

De recent uitgevaardigde boetes voor wat betreft de Covid-19-maatregelen zullen in de komende periode normaal worden gehandhaafd door de politie. Juspol-minister Kenneth Amoksi benadrukte gisteren op een persconferentie dat nu ook het voordeel is dat roadblocks in verband met Covid-19, andere verkeersovertredingen kunnen worden gecheckt en meegenomen. “Dus als je rijd met een ongekeurd voertuig, zonder rijbewijs of rijdt met andere gebreken aan jouw voertuig, dan kan je ook daarvoor worden bekeurd. Er is een boetelijst gepubliceerd en die is actief. De bedragen die u daar ziet, zult u moeten betalen als u in overtreding bent”, benadrukte de minister. Ook hier zal bij overtreding het snelrecht worden toegepast. Voor de overtreders volgt er een dagvaarding, waarna die voor de rechter moet verschijnen. Hierna kan de persoon worden veroordeeld om een bepaald bedrag te betalen. Voldoet de veroordeelde dan niet aan het opgelegde bedrag, dan zal die in hechtenis worden genomen.

FR 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: