President Santokhi: Total lockdown vrijdag 20.00 uur tot en met zondag 5.00 uur

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdagmiddag een totale lockdown aangekondigd die ingaat vrijdagavond om acht uur en geldt tot zondagochtend vijf uur. Door de weeks blijkt de avondklok gelden van acht uur ‘s avonds tot vijf uur ‘s ochtends.  

De regering gaat gefaseerd over naar een totale lockdown wanneer de samenleving zich niet houdt aan de opgelegde maatregelen. 

Aanleiding voor een forse aanscherping van de maatregelen is het dagelijks aantal Covid-19 besmettingen dat een verontrustende stijgende lijn vertoont. Ook het aantal overleden patiënten neemt toe.

De door de president aangekondigde ‘nieuwe’ maatregelen:

1. Verplicht dragen van mond/-neusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten en regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer en

de Covid-afstand van 1.5 meter blijvend in acht nemen

2. Uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am met uitzondering van medische spoedgevallen en essentiële diensten. 

3. Restaurants alleen open voor afhaal- en leveringsservice. 

4. Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk, zijn verboden, met inachtneming van de Covid-maatregelen.  

5. Feesten, ook huisfeesten, zijn verboden. 

6. Bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten, niet meer dan 5 personen tegelijk, met inachtneming van de Covid-maatregelen   

7. Alle sportscholen/-velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren,  bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene Covid-maatregelen, vooralsnog toegestaan. 

8. Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd evenals  de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen. 

9. Markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het protocol voor markten, waarbij onder meer geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking door een ieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne. De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: