Eerbetoon aan muzieklegende Pandit Jasraj

De Indiase muzieklegende en klassiek vocalist Pandit Jasraj, overleed maandag in New Jersey. Hij werd 90 jaar oud. Zijn familie zei in een verklaring: “Met groot verdriet maken we bekend dat Sangeet Martand Pandit Jasraj ji deze morgen zijn laatste adem uitblies om 5:15 na een hartstilstand thuis in New Jersey, VS”.

Verder luidde het: “Moge Heer Krishna hem liefdevol verwelkomen bij de deuren van de hemel, waar Pandit ji nu Om Namo Bhagwate Vasudevaya exclusief voor zijn geliefde Heer zal zingen. We bidden dat zijn ziel rust in eeuwige muzikale vrede. Bedankt voor je gedachten en gebeden. Bapuji, Jai Ho”.

Beroemdheden brachten via sociale media hulde aan zijn nalatenschap.

Muziekcomponist en zanger Vishal Dadlani plaatste op Twitter: “Ik heb net gehoord van het overlijden van de legendarische #PanditJasraj Ji. Mijn condoleance aan de muziek zelf, en aan elke muzikant ter wereld. Een echt enorm verlies. Mijn hart gaat uit naar mijn vrienden Jatin & Lalit Pandit, Shweta & Shraddha Pandit en natuurlijk @DurgaJasraj ji, en de familie”.

AR Rahman zei dat de klassieke Indiase muziek een van haar sterren kwijt is.

Ook Javed Akhtar en anderen brachten hun eerbetoon aan de overledene.

Karanvir Bohra deelde via Twitter: “Het einde van een tijdperk#panditjasraj. Rust in vrede.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: