Nishikant Kamat (1970-2020): Rajkummar, Vicky en anderen treuren om regisseur-acteur

Regisseur-acteur Nishikant Kamat is in Hyderabad overleden. In een verklaring zei AIG Hospital: “Dhr. Nishikant Kamat (50 jaar, man) werd op 31 juli 2020 opgenomen in de AIG-ziekenhuizen met klachten van koorts en enorme vermoeidheid. Er werd vastgesteld dat hij de afgelopen twee jaar aan levercirrose leed. Aanvankelijk begonnen we met antibiotica en ondersteunende medicijnen waarop de heer Kamat aanvankelijk goed reageerde, maar zijn toestand verslechterde al snel met progressieve leverdisfunctie en slaperigheid. Hij werd onmiddellijk overgeplaatst naar de IC, waar zijn algemene toestand geleidelijk achteruitging. Sinds gisteren kreeg hij ademhalingsfalen en hypotensie. Ondanks de maximale inspanningen van alle betrokken specialisten, verslechterde zijn toestand, wat uiteindelijk leidde tot meervoudig orgaanfalen. Vandaag, vanaf de middag, begonnen zijn vitale parameters af te nemen, en om 16.24 uur bezweek hij aan zijn ziekte. Onze condoleances aan zijn familie, vrienden en fans”.

Nishikant Kamat maakte zijn filmdebuut als acteur met de film Hava Aney Dey uit 2004. Dit werd gevolgd door de Marathi-film Saatchya Aat Gharat in hetzelfde jaar. Kamat waagde zich uiteindelijk in aan Dombivali Fast (2005), die in 2006 de National Film Award voor beste speelfilm in Marathi won. Hij maakte de film opnieuw in Tamil als Evano Oruvan, met in de hoofdrol R. Madhavan.

Kamat regisseerde ook Mumbai Meri Jaan, Lai Bhaari, Drishyam, Madaari. Als acteur verscheen hij onder andere in films als Bhavesh Joshi Superhero en Daddy. Hij was ook als creatief producent betrokken bij de ZEE5-webserie The Final Call. Nadat het nieuws over Nishikant Kamat’s overlijden online verscheen, hebben vrienden en fans op sociale media hulde gebracht aan de acteur-regisseur

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: