Waar blijft mijn vergoeding voor de verkiezingswerkzaamheden?

Tijdens de rondgang van Dagblad Suriname in verschillende ressorten in Paramaribo waar navraag wordt gedaan over de ervaringen, leefomstandigheden, wensen en grieven van de bevolking werd Jamila, een Surinaamse schone, ontmoet.

Wanneer word ik betaald?

Jamila: “Ik heb als getuige bij het verstrekken van verkiezingskaarten, een reuze ervaring achter de rug. Het was een boeiende leerrijke ervaring. Via de VHP had ik mij opgegeven om als getuige bij het verstrekken van oproepingskaarten om deel te nemen aan de verkiezingen op te treden. Voor de medewerking gedurende twee weken werden mij SRD 1400 in het vooruitzicht gesteld. Er werd geen datum van uitbetaling afgesproken. Ik zit nu te springen om het geld om te kunnen overleven in deze moeilijke tijden die wij meemaken.”

Flora

Mijn werkzaamheden als getuige vonden plaats in de volksbuurt Flora. Ik bevond mij in gezelschap van 2 personen, de verantwoordelijke bij de uitreiking van de oproepingskaart en nog een getuige als ik, die erop moest toezien, dat zaken op de juiste wijze plaatsvonden. Wij hebben 12 uren per dag gewerkt. Alles liep op wieltjes, wat niet wil zeggen dat vermoeidheid zich niet liet gelden.”

Het heeft mij wat gekost

“Ik heb leergeld betaald. Mijn vergoeding bedraagt SRD 120 per dag. Aan vervoerskosten gaf in SRD 40 uit per dag om op tijd aan het werk te zijn en niet al te laat thuis aan te komen. Voeding en water werden onderweg gekocht. Een kleine half smakelijke kleine portie bamie kost al gauw minstens SRD 25 en een flesje water SRD 5. De andere representatie kosten noem ik niet. Ik klaag niet, want het was een leerrijke ervaring.”

Wachten op de komende regering

 “Mijn medewerking heeft mij nogal wat gekost.” De portemonnee van mijn ouders moest het ontgelden. De districtscommissaris heeft ons bij de aanvang van het werk verzekerd, dat de gelden zijn gereserveerd. Wij hoefden ons geen zorgen te maken over de betaling. Nu zijn wij al 3 weken verder en ik hoor taal nog teken over de betaling. Moeten wij wachten tot dat de komende regering zover is?”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: