BOG-medewerkster: “Onze veiligheid is even belangrijk als onze gezondheid”

Personeel van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is in  actie. De redactie van Dagblad Suriname sprak hierover met BOG-medewerkster Shenala: “Ik was met verlof, maar kreeg al het  nieuws van mijn collega’s. De huidige situatie nu is, dat wij voorlopig in actie zijn. De plek om te vaccineren is gesloten. De collega’s zijn bang en willen niet werken. Voor de afdelingen die werken, omdat ze moeten blijven werken, is dat tot 11.00 uur. Onze veiligheid is nog niet gegarandeerd. Ook waren wij eerder in actie om andere redenen, zoals verhoging van het salaris en  aanpassen van de prijzen van de verschillende labonderzoeken, omdat de prijzen allang achterhaald zijn.”

“Ik heb ook begrepen dat tijdens de vergadering dinsdag van De Nationale Assemblee hard is uitgehaald naar de minister van Volksgezondheid. Gezegd werd, dat er 30 miljoen US dollar is geleend om een pand te bouwen, waar het afgebrand was. Maar bij ons zijn er grote vraagtekens, zoals hoe heb jij zoveel geld nodig voor het bouwen en dan is er een ander aspect dat speelt, namelijk de veiligheid van de werknemers. Maar houdt u mij ten goede, ik kan het mis hebben met het bedrag, want het is hoe het nieuws naar ons wordt gebracht. Je hebt echt geen 30 miljoen dollar nodig om een pand hier op te zetten.”

Ook stelt Shenala, dat het niet meer veilig is in het land. “De minister van Justitie en Politie heeft wel te kennen gegeven om strenge maatregelen te treffen en om de criminaliteit te verminderen. Daar er regels zijn en ook naar de samenleving om alert te blijven, door bijvoorbeeld een groepsapp te maken voor de buurt, dus sociale controle, waardoor de criminaliteit langzaam teruggebracht kan worden.” 

Een andere medewerkster, die in de pharmacie branche zit en op de financiële afdeling, zegt dat beveiliging heel erg duur is, vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen is dit wel een uitdaging.

“Als u goede beveiliging wilt voor uw huis of uw bedrijf kost het al duizenden Surinaamse dollars, laat staan om in valuta om te zetten. De bewakers zijn ook mensen en als ze niet goed verdienen dan hebben wij een probleem, zeker de securitybedrijven. Het is ons nooit overkomen en ik bid ook ervoor.” 

CS

error: Kopiëren mag niet!