Lockdown (Deel 3)

Bidden voor einde Covid-19

Door de nieuwe maatregelen, waarbij personen zich uitsluitend volgens een lettervolgorde op straat mogen begeven voor boodschappen, zorgt voor veel stress bij sommige personen. Dit wordt opgemerkt uit enkele reacties van personen die door Dagblad Suriname werden gevraagds om hun leefsituatie te beschrijven.  De total lockdown, die sinds afgelopen maandag tot en met 21 juni is ingevoerd, en de partiële lockdown van de afgelopen maanden hebben het leven van veel mensen veranderd en ontwricht. “Ik vind het ook niet leuk, maar we moeten het met z’n allen volhouden. Vrijdag mocht ik weer op straat. Ondertussen besteed ik mijn vrije tijd nuttig met tuinieren, schilderen, mediteren, lezen, genieten van vogels in de tuin en van YouTube natuurlijk”, aldus een burger.

Begin van de dag

Vele burgers benadrukken dat ze het belangrijkste onderdeel niet vergeten te doen wanneer hun dag begint: de Here danken. Anderen schuiven het gedeelte van de meditatie erbij.  Een burger benadrukt dat hij zijn gebed in de ochtend doet. “Koranrecitatie, bidden voor eenieder in het algemeen en in het bijzonder het beëindigen van het Corona-virus door Allah. De dag wordt nuttig gebruikt om klusjes in en rondom het huis te doen.” Ook werd benadrukt dat er veel voor de tv wordt gezeten. “Om zoveel mogelijk nieuws en documentaires te volgen. En dat alles om geen stress te krijgen. Niet door het Covid-19 virus, maar door de incompetentie van Covid-team. Ik kijk ook naar interessante programma’s, zoals KAAK.”.

Een persoon met veel beroepen

Een leerkracht van de mulo gaf aan dat zij moeder is, kokkin, politieagente, scheidsrechter en ook leerkracht van een zesdeklasser, derdeklasser glo en derdeklasser mulo B. “Ik moet ze helpen met enkele vakken, dus gebruik ik Google en YouTube en de leerstof die de juffen van klas 6 en 3 sturen. Ik plant een beetje, maak schoon, kook en bak. In de middag vanaf 5.00 uur tot 8.30 uur, met breaks ertussen, geef ik Nederlands, Sranang tongo, Wiskunde en Reken bijles. Ik vul mijn dag, want als ik dat niet doe, voel ik mij ziek. Ik moet werken, anders eten mijn kinderen en ik niet. Laten we elkaar helpen, ondersteunen, praten met elkaar, begrip opbrengen. Iedereen, ook de kleintjes, zitten met vragen en onzekerheden. Ieder die een taak heeft in welke hoedanigheid dan ook, moet zeker goed doen. Maar niemand is volmaakt. Laten we rekening houden”, aldus de leerkracht.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: