Inspecteur van politie Revelino Eijk verwijderd bij NIS (UPDATE)

Inspecteur van politie Revelino Eijk is op donderdag 28 mei omstreeks 16.15 uur in opdracht van minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw verwijderd vanuit NIS.

Eijk heeft zijn diensten sinds de dag der verkiezingen geboden aan het Hoofdstembureau. Hij zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij altijd zijn werk naar eer en geweten heeft gedaan. Eijk tast nog in het duister waarom hij van NIS is verwijderd. Sinds 25 mei heeft hij maar een uur geslapen en heeft steeds gewaakt over alle verkiezingsdocumenten en vooral de veiligheid samen met zijn team.

Er wordt gezegd dat Eijk van NIS is verwijderd omdat hij de waarheid heeft gesproken. Hij heeft het publiek en aan Ronny Brunswijk aangegeven dat er inderdaad twee dozen in opdracht van de districts-commissaris Mike Nerkust in een andere ruimte zijn geplaatst. De inspecteur is op aanwijzing c.q. verzoek van Brunswijk samen met hem de kamer c.q. kantoor binnengelopen alwaar de dozen waren geplaatst. Deze zijn nadien terug in de hal geplaatst.

Eijk is enorm verbaasd door deze opdracht. Hij heeft de opdracht van de DC opgevolgd.

Op zijn Facebook pagina zegt inspecteur Eijk het volgende:

In mijn werk ben ik altijd professioneel. Zij die mij kennen weten dat. Ik zal nooit en te nimmer werken aan frauduleuze handelingen. Hieronder hoort u de ware toedracht.

Kwaadwilligen hebben gewoon een verhaaltje gemaakt. Wat de toedracht is weet ik niet. Maar… Pakitow heeft altijd alles zogenaamd gefilmd. Waarom kan hij de beelden van Walther dan niet tonen?? Zegt al veel van de ware aard van de berichten. Een ander zijn naam en reputatie op zo een manier te grabbel gooien is makkelijk heh Pakitow en anderen?

Dank u wel Minister van JusPol. Zonder onderzoek maatregelen treffen en mij vandaar verwijderen is de weg van de minste weerstand heh? No problem. Ik blijf een professional. Dat laatste kan ik niet van een ieder zeggen.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: