Brunswijk OF Nerkust spreekt niet de waarheid…

De verklaringen van Ronny Brunswijk tijdens de persconferentie in het Anthony Nesty Stadion (ANS) en DC Mike Nerkust in Bakana Tori op donderdagmiddag staan volledig haaks op elkaar.

Terwijl Brunswijk zegt dat hij druk heeft moeten uitoefenen om te zien te krijgen dat er, zoals hem door de waarnemers in het publiek was gerapporteerd, twee dozen waren verwijderd uit de zaal en verplaatst naar de VIP ruimte, beweert de DC dat hijzelf Brunswijk uitgenodigd heeft daartoe. Hij erkent wel dat hij op aangeven van Brunswijk besloot de dozen terug te plaatsen, en te laten dicht tapen. Volgens Nerkust vond hij het niet verantwoord de twee dozen met processen verbaal zo in de zaal te laten liggen, omdat hem informatie bereikt had dat er plannen waren om ongeregeldheden te plegen met die dozen.

Terwijl Brunswijk zegt dat de kleinzoon van Desi Bouterse, Walter Bouterse, in de nachtelijke uren bij ANS was, en er kennelijk tanks met brandstof en plannen tot brandstichting waren, zegt DC Nerkust dat Walter Bouterse die dag of nacht helemaal niet daar geweest is.

Nerkust heeft ook aangegeven in Bakana Tori dat hij Stephano “Pakittow” Biervliet, Atencio en Dawsa uit de locatie zal laten verwijderen, en dat alleen nog de politieke partijen elk tien personen zullen mogen achterlaten als waarnemers, maar niet deze drie personen.

Naar verluidt heeft inmiddels minister Getrouw politie-inspecteur Revelino Eijk die toezicht moest houden op de documenten per direct laten verwijderen. 

Pakittow zelf zegt tegen Dagblad Suriname dat Nerkust hem niet uit ANS kan zetten omdat hij niets verkeerds gedaan zou hebben, maar niet lang daarna werd hij er inderdaad uit gezet zoals Nerkust gedreigd had.

Desi Bouterse heeft ook in Bakana Tori reeds aangegeven het op een hertelling aan te zullen sturen van alle stembureaus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: