Muzikant Dugendris Alvares Palacio heengegaan aan Coronavirus

Allround musicband Desire bestaat op 26 juli 2020 al 20 jaar. Op 7 mei jongstleden is de muzikant  Dugendris Alvares Palacio heengegaan. Sudhir Binda is deel van de muziekgroep en geeft het volgende aan in een interview,  “ Gerardito zoals we hem kenden  kwam in 2016 naar Suriname voor de 2e keer en heeft 1 jaar met Desire gespeelt. Zijn 1e keer kwam hij in 2015 met een Cubaanse band vanuit Cuba. Dugendris Alvares Palacio (Cubaan) is te komen overlijden aan Covid-19 in Braziel. Hij woonde in São Paulo, en is op donderdag 7 mei overleden in Donn Pedro. De artiest kreeg problemen met zijn longen en moest veel hoesten. Hij ging naar het ziekenhuis en is nooit terug gekeerd. Na 2 dagen is hij begraven. Dugendris was een baterista (drummer) hij hield zich bezig met de rhythm. Hij bespeelde de timbalen conga drums tegelijk.

Als Cubaan vertrokken uit zijn land om de wereld te verkennen om als muzikant te musiceren geld verdienen en zijn familie te steunen. In 2016 werd zijn dochtertje geboren 1e kind die hij waarschijnlijk nooit heeft kunnen zien. Want hij is sinds zijn 2e aankomst in Suriname nooit terug gekeerd naar Cuba.

Dugendris was heel rustig persoon joyfull, hij had altijd een smile op zijn gezicht en ook al verstond hij je soms niet toch was die smile er. En als hij het moeilijk had dacht hij even na en zei daarna ach wat maakt het uit het zal wel goed komen. Heel wat Cubanen en ook Surinamers hebben hem gekend en hij stond altijd klaar om te helpen.

Het laatste dat hij me stuurde was een felicitatie voice message namelijk 2 weken voordat hij overleed.  Namens de totale crew van muziek groep Desire wensen we de familie en vrienden van Dugendris heel veel sterkte moge zijn ziel in vrede rusten” aldus Binda

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: