Marchiano Markus over Passion UrbanKawina en zichzelf

Zanger Marchiano Markus is zanger van de muziekformatie Passion UrbanKawina in Nederland. Markus is van Surinaamse afkomst. Hij is ook deelnemer geweest tijdens de The Voice of Holland (season 8). Recentelijk was hij te gast in het programma Cultuurhuis. Dit is een productie van Rapar Connect TV in de Haaglanden. Met presentatrice Anjali Paashuis heeft Markus een leuk interview gehad. Hierbij heeft hij het volgende aangegeven over Passion UrbanKawina en zichzelf als persoon:

“Het ontstaan van de groep ging als volgt: We maakten altijd al Surinaams muziek met vrienden onderling en dit deden we als hobby. Een vriend van een van onze vrienden ging trouwen en die was opzoek naar een Surinaamse band. Wij hebben toen een groep opgetrommeld en zijn op de bruiloft gaan spelen. Dit is namelijk zo bevallen dat wij sinds toen nooit meer gestopt zijn met optreden. Als persoon is muziek mijn passie. Zo ook het schrijven en produceren. Ook een tijdje les gegeven. Kortom alles dat met muziek te maken heeft. Het begon allemaal in de familie. Me vader was Dj. Ook me broertje is lid van Passion UrbanKawina en neven en nichten die ook actief bezig zijn. Er mag dus gesproken worden van een muzikale familie. Als ik mezelf moet omschrijven denk ik gezellig, rustig en bescheiden. Naast muziek maken, hou ik van koken. Mooi van ons cultuur is de geschiedenis, dat er saamhorigheid en diversiteit is. Wat betreft plannen willen wij nieuw muziek uitbrengen en ook naar Suriname. Een boodschap naar de fans is: blijf ons volgen op sociale media en blijf op de hoogte van wat er allemaal zal gebeuren in de muziek scene”, aldus Marchiano Markus. Het unieke is dat de zanger ook hindoestaans zingt. Dit komt doordat hij naar eigen zeggen actief is geweest in een hindoestaanse band en vandaar uit de kennis heeft meegenomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: