Ramadanschenkingen voor personen in grote nood

In gesprek met Dagblad Suriname zegt DNA-lid Riad Nurmohamed dat hij, vanwege de beperkingen in verband met het Coronavirus in Suriname en de beperkingen voor het bezoek van moskeeën, gemeend heeft personen in grote nood te helpen met essentiële middelen. De schenkingen zijn gedaan in samenwerking met sponsors. Het zijn Ramadan-levensmiddelen, speciaal bedoeld voor moslims die het minder goed hebben. “Normaal worden in moskeeën gedurende deze 4 weken eten en drinken verstrekt aan gelovigen. Dat kan nu niet meer”, zegt Nurmohamed. Hij roept alle moslims op om voedsel en drank te brengen naar de mensen die vasten en burgers in armoede en nood. “De leerstellingen van de Islam leren ons om tevreden te zijn met het weinige dat beschikbaar is, maar vooral te delen met de minderbedeelden.”

Nurmohamed zegt dat de prijzen in de supermarkten hoog zijn. “De mensen komen niet uit. Er is werkloosheid en vele burgers zijn arm geworden. Maar het ontvasten en het Ied-ul-Fitr feest moeten wel plaatsvinden. Dat zijn religieuze plichten.” Hij stelt dat de profeet van de Islam het juiste voorbeeld heeft gegeven hoe de vastenmaand door te brengen, ook in tijd van nood. Gelovigen moeten zoveel mogelijk proberen de medemens dienstbaar te zijn en zover mogelijk voor verlichting te zorgen voor personen in nood. Hij hoopt met deze schenkingen, die de komende 3 weken vervolgd zullen worden, zoveel mogelijk gelovigen te helpen. Het is de bedoeling dat de moslims in onze gemeenschap toch ook een gezegende en leuke vastenmaand kunnen hebben, aldus Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: