PL roept op fake FB-page massaal te blokkeren

De Pertjajah Luhur (PL) heeft haar leden en sympathisanten opgeroepen om massaal een fake FB-page te blokkeren. De page heet Meanwhile in Su en gebruikt een foto van Bronto Somohardjo als profiel. In één van de posts wordt gesteld dat de PL haar afkeuring uitspreekt over de handeling van VHP en NPS om een rechtszaak aan te spannen inzake de omstreden Valutawet. “Dit is een regelrechte leugen, bedoeld om ons tegen elkaar op te hitsen. Het is kenmerkend voor de verdeel-en-heerspolitiek van de NDP”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Officiële media-uitingen van de partij vallen onder het beheer van de Mediaraad van de PL. “We hebben onze radio en televisiezender, onze website en fb-page. Meanwhile in Su is beslist geen fb-page van de Pertjajah Luhur. Het is jammer dat men op deze manier de publieke opinie over de partij op een negatieve manier wil beïnvloeden. In plaats van de samenleving proberen te misleiden, zouden we op een veel volwassener manier politiek moeten voeren, met inachtneming van normen en waarden die dienen als steunpilaren van elke goed geordende maatschappij. Dat houdt in dat we in eerste instantie aan de mensen moeten kunnen vertellen welke beleidsvoornemens we als partij hebben en wat we voor hen kunnen betekenen. Elkaar onnodig bekladden of neerhalen behoort niet tot een van onze strategieën”, verklaart Mediaraadsvoorzitter Monica Anomtaroeno.

In een reactie zegt Bronto Somohardjo dat de fake site Meanwhile in Su al een tijdje zijn foto gebruikt. Echter had hij daar geen aandacht aan besteed omdat hij de site zelf niet de moeite waard vond. Nu de nep-page zich ook richt tot de achterban van de partij, is het hoog tijd de partijleden en –sympathisanten, maar ook overige facebookgebruikers op de hoogte te stellen.

Inmiddels is de fake page ook als zodanig gerapporteerd bij Facebook. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: