Ryan Nannan: “De realiteit is realiteit, politici moeten niet in hun eigen wereld leven!”

“Politieke besluiten moeten het volk ten goede komen”

Ryan Nannan

In gesprek met Dagblad Suriname geeft Ryan Nannan, decaan en hoofddocent Werktuigbouwkunde op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, aan dat hij gaat voor versterking van gezinnen. Nannan is ook proces-  en energietechnoloog. Hij is ook bestuurslid van de vakbond der wetenschappers op Adek. Hij vertelt dat hij betrokken is geweest bij de VHP sinds 2000, toen hij enkele trainingen volgde. “Ik was goed bevriend met iemand, die toch wel contact had met de VHP. Maar in 2003 ben ik naar Nederland vertrokken voor studie en ik kwam terug in 2010. Na 2015 ben ik wat actiever geweest. In 2019 was ik echt helemaal erin. Ik ben gaan opvallen denk ik door mijn uitgesproken meningen en kritische houding. Ik werd gevraagd om aspirant-kandidaat te worden en het Wetenschappelijk Instituut te gaan trekken. Ik heb enkele sterke punten, die ik naar voor wil brengen. Ik ben eerlijk, kritisch en creatief. Ik heb een goede visie op bepaalde belangrijke zaken. In ons land zijn er natuurlijk problemen die aangepakt moeten worden. Zo geloof ik dat wij burgerschapsproblemen hebben. Er zijn issues in het onderwijs. Gezinnen moeten versterkt worden. Dat is de basis. We hebben kritische burgers nodig. Opvoeding van kinderen is bijzonder belangrijk. Ik denk dat ik door mijn academische en professionele loopbaan en op basis van mijn functies zeker de kennis draag om fundamentele zaken goed aan te pakken.”

“Politieke besluiten moeten het volk ten goede komen”

Nannan wilt zich sterk maken voor veranderingen in het parlement. Hij stelt dat er een parlementaire procedure is. “Wil je zaken stroomlijnen, ga je het moeten veranderen. Maar ik vind dat de debatten een beetje open moeten zijn. Als we naar de huidige openbare vergaderingen kijken, lijken ze meer voor de show. Er wordt niet zo zeer naar de inhoud gekeken en dat moet veranderen. Men zegt tegen mij: “je praat ingewikkeld”. De gewone burger weet niet wat je zegt. Ten eerste weet ik niet wat de gewone burger is. Ik vind het denigrerend naar het volk toe. Bepaalde zaken zijn complex en die moeten op een dusdanige manier aangepast worden. We hebben politici nodig die je kan vertrouwen. Mensen die voor hun barrières doen overstijgen. De debatten en discussies moeten voornamelijk gaan over de inhoud. We zien ook dat de onafhankelijkheid in de leiding selectief wordt toegepast. 1+1= 2, niet omdat politici dat vinden. Dat is een feit. De realiteit is realiteit. Politici moeten niet in hun eigen wereld leven. Zij moeten een afweging maken tussen de pains en gains. Politieke besluiten moeten het volk ten goede komen. Iedereen heeft een partijideologie en er zijn belangen. Maar zaken als vermindering van armoede en verbetering in het algemeen belang, dt zijn zaken die meer naar voor moeten komen.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: