Mondiale voedselcrises groeien

Volgens het Wereldvoedselprogramma verkeerden in 2019 zo’n 135 miljoen mensen in een voedselcrisis – een verhoging van 113 miljoen een jaar eerder.

Volgens het Global Report on Food Crises (GRFC) voor 2020 neemt het aantal mensen dat te kampen heeft met acute honger en ondervoeding toe – en het kan zijn dat de ernst ervan wordt onderschat door het onvermogen om in sommige regio’s nauwkeurige gegevens te verzamelen.

Bovendien kan de onrust die door de Covid-19-pandemie in gang is gezet, nog meer gemeenschappen in diepere nood brengen.

In een tijd van wereldwijde uitdagingen, variërend van conflicten tot klimaatschokken en economische instabiliteit, stelt António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, dat de wereld zijn inspanningen moet verdubbelen om de honger en ondervoeding te verslaan – essentieel voor het bereiken van een stabielere en veerkrachtigere wereld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: