Somohardjo mikt op twee zetels in Commewijne

Stemadvies: stemmen op lijstduwer Evert Karto

Paul Somohardjo

Leider van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, heeft stemadvies gegeven voor wat betreft het district Commewijne. Daar moeten de kiezers hun stem uitbrengen op lijstduwer Evert Karto. Hoewel Somohardjo overtuigd is van zetelwinst voor lijsttrekker Ingrid Karta-Bink die nu assembleelid is, hoopt de partij hiermee een tweede zetel binnen te halen. DNA-, dr- en rr-kandidaten van de Pertjajah Luhur (PL) hebben de afgelopen week instructies gekregen over de verschillende strategieën die de partij in de diverse kiesdistricten zal uitvoeren. Commewijne beet dinsdag de spits af. De reeks besprekingen werd zaterdag afgesloten met Coronie en Nickerie. Somohardjo heeft alle kandidaten van Commewijne opgeroepen om vanaf nu tot aan de verkiezingen toe hard te werken. De samenwerking met de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop) zal volgens hem maken dat beide partijen verzekerd zijn van maximale zetelwinst, maar volgens Somohardjo is het erg belangrijk dat de structuren van de partij zich ook maximaal inzetten. In Commewijne heeft Abop de tweede plek toebedeeld gekregen op de DNA-lijst, terwijl de PL op nummer 1, 3 en 4 staat.

“Alle reststemmen zullen helpen om die ene zetel binnen te halen”

Volgens de PL-voorzitter zullen de PL-kandidaten bijzonder hard moeten werken om hun achterban te mobiliseren. Hij heeft benadrukt dat PL-kandidaten niet over de ruggen van anderen heen binnen moeten komen. Aan de andere kant zal ook de Abop haar leden en sympathisanten zoveel mogelijk moeten mobiliseren om op hun kandidaat te stemmen. “Als we alleen zouden gaan, halen we die extra zetel misschien niet. Als Abop alleen zou gaan, haalt ze die ene zetel misschien niet. Maar nu we samen gaan en elkaar ondersteunen, kunnen alle reststemmen helpen om die ene (extra) zetel binnen te halen.” Volgens Somohardjo is het nu belangrijkste dat de regeringspartijen geen kans krijgen om zetels binnen te halen om hun rampzalig beleid voort te zetten.

FR

error: Kopiëren mag niet!