Nationale Dames Schaakkampioenschappen in volle gang

De Nationale Dames Kampioenschappen (NDK) voor de schaaksport in Suriname zijn in volle gang onder leiding van de Surinaamse Schaakbond (SSB), die wordt gehouden in het Denksportcentrum. Evenals de Nationale Schaakkampioenschappen, worden deze toernooien gespeeld middels het ‘round robin’ schaaktoernooi. De wedstrijden zijn van start gegaan op 19 april en duren tot 11 mei, bestaande uit 9 rondes.

Ronde uitslagen

Na slechts 4 rondes leidde de regerend dames kampioen WFM Catherine Kaslan met 3.5 punten al alleen op de eerste plaats, ondanks dat ze punten had laten liggen in de derde ronde toen ze niet verder kwam dan een remise tegen haar jongere zus Victoria.

Daarnaast behaalden WCM Victoria Kaslan, Maylee Tjong Tjin Joe en Elise Wu overwinningen in hun partijen tegen respectievelijk Shefali Creebsburg, Janice Orasji en Mary-Lou Wongsoredjo. De langste partij was tussen WCM Alexandra Kaslan en Joëlle Wijnhard, die uiteindelijk in een remise eindigde.

Recentelijk vond de 6e ronde plaats, waarbij WFM Catherine Kaslan en Elise Wu een gelijkspel behaalden. Daarnaast behaalde Joelle Wijnhard een overwinning op Janice Orasji, WCM Victoria Kaslan versloeg Mary-Lou Wongsoredjo, en WCM Alexandra Kaslan won van Xue-Wen Fung in de zesde ronde. De laatste wedstrijden worden vandaag voortgezet.

Verwachte resultaten

In lijn met voorgaande jaren neemt de 19-jarige Woman Candidate Master (WCM) Victoria Kaslan opnieuw de leiding tijdens de schaakcompetities bij de Nationale Dameskampioenschappen. Victoria draagt sinds 2015 de titel van Woman Candidate Master van de FIDE (Internationale Schaakfederatie). Na de negende ronde zal blijken of zij haar titel weet te behouden. De schaakresultaten zijn te vinden op https://chess-results.com/.