BBGO: “De mensen leven van hun pensioen”

Renate Wouden

Nadat de seniorenburgers afgelopen februari, vanuit een actiegroep van de BBGO, de straat op waren gegaan, zegt voorzitter Renate Wouden van de bond dat zij keurig is ontvangen op 4 maart en een veelbelovend gesprek heeft gehad met de ministers van Binnenlandse Zaken en Arbeid, vergezeld door enkele toppers van het kabinet van de president. De financiële kant van de zaak is besproken waarbij er naar een oplossing wordt gezocht. De gepensioneerden beklagen zich al geruime tijd erover dat zij niet wensen te bedelen voor zaken waar zij in hun jongere jaren voor hebben gewerkt. “Op 6 maart werden we gebeld en van de 5 naar voren gebrachte punten is slechts dat van de betaling met TWK ingevuld.” Wouden laat weten dat de mensen in maart een TWK hebben ontvangen. “En deze maand ontvangen ze weer een TWK.” 

Pensioenen nog niet uitbetaald

Wouden beklaagt zich erover dat tot op vrijdagmiddag 17 maart er nog geen pensioenen zijn uitbetaald, terwijl de betaaldag elke 15de van de maand is. “Grote groepen van gepensioneerden gaan elke 15de van de maand naar de bank en vandaag zijn we twee dagen verder”, zegt Wouden. “De mensen leven van hun pensioengeld. We vinden dit verschrikkelijk.” Dat de TWK’s van de gepensioneerden zijn betaald, vindt de voorzitter van de BBGO goed.

De parastatalen nog niet aan bod

Wouden merkt op dat de gepensioneerden van de parastatale bedrijven echter nog niet zijn meegenomen in de TWK uitbetalingsronde en dat valt bij haar niet in goede aarde. “Waarom zijn zij buiten de boot gevallen?”, vraagt Wouden retorisch. 

Ook buiten de boot

De groep onderstand-genietenden valt ook buiten de boot. Dit betreft een groep senioren die het met maximaal 375 SRD moet doen. Deze groep heeft ruim 30 jaar gewerkt voor de overheid. Wouden beklaagt zich hier dan ook over en brengt verder onder de aandacht dat ook het OAS document niet is getekend. “We voelen ons dan ook een beetje voor de gek gehouden”, stelt de voorzitter. De voorzitter houdt er wel rekening mee dat aanpassingen doorvoeren met tijd te maken heeft, maar zegt daarover dat de communicatie vele stukken beter moet. “Want als je niets laat weten, dan betekent het dat er niets uit de bus komt”, aldus de BBGO-voorzitter.

RB

error: Kopiëren mag niet!