Edward Belfort: “Laat Asabina kijken naar zijn eigen problemen”

In gesprek met Dagblad Suriname reageert Abop-topper Edward Belfort op uitspraken van BEP-voorzitter Ronny Asabina. “Laat Asabina kijken naar zijn eigen problemen”, zegt Belfort.
“Ik wil geen woorden aan vuil maken. Wij hebben geen problemen met geen enkele partij. Wij kunnen met een ieder samenwerken. Laat hij aan zijn eigen zaken werken. Laten zij rekenschap vragen aan de NDP. De NDP heeft een man gepikt van ze in Brokopondo, ene Gregory. We waren goed bevriend en hebben goede samenwerking gehad met de BEP. Ik heb geen ruzie gehad met Asabina, maar nu probeert hij gewoon de aandacht af te leiden. Waarom gaat er iemand weg bij hem. Laat hij zelf kijken naar betrouwbare partners. Laten ze focussen op dingen die met hem te doen hebben. Het zou wat moois zijn, je hebt zelf problemen, maar dan bemoei je in andermans zaken”, aldus Belfort.

Uitspraak Asabina

In de dinsdagse editie van Dagblad Suriname zei Asabina het volgende: “Ik heb sinds ik voorzitter ben geworden gezegd, vanaf dag één, aan alle personen en of groepen die de partij de rug hadden hebben toegekeerd om terug te komen naar huis. Een deel heeft geluisterd. Drie partijen en of groepen zijn teruggekeerd. Maar niet alle partijen hebben geluisterd. Juist de partij die heeft gezegd dat ze nooit onder de vleugels van een ander zal deelnemen aan de verkiezingen en dat ze zeven tot acht maal groter zijn dan de BEP. Nu zijn ze zelf in bepaalde districten waar zij deelnemen aan de verkiezingen een lijstverbinding aangegaan. We weten allemaal wat dat betekent. Je moet dan voor alle consequenties instaan. Als een lid van jou is gekozen tot DNA-lid is hij in feite overgelaten aan willekeur van de andere partij”, aldus Asabina.

SAM

error: Kopiëren mag niet!